Vitjingar sidan 25.06.2010

Søk i denne bloggen

lørdag 23. april 2011

Kampen mot påskekaninene.

Idag er det god plass på Samlebu. 12 av dei 14 køyene er tomme. I løpet av siste døgeret har talet på påskeentusiastar endra seg frå 11 til 2. Den siste barnefamilien drog i dag tidleg. Dei ville til badeland på Hovden og vaska påskesvetten av påskelekamen, før dei for heim.
Pensjonistane sit einsame att i snofonna, som til liks med pensjonistane, syng på siste verset. Dei vil ikkje heim ennå. Sola er så nær oss, og varmar kroppen så forførande, att me vil kjenna på dette ei stund til.
Det har vore ein god påske på alle vis. Turane har vore mange og lange. Svettedråpane salte og sviande .Måltidene var fullt på høgde med det aller beste som er å oppdriva her omkring, og øleskapet blei aldri tomt. Hadde det ikkje vore for at tyngdekrafta er svakere i 900 meters høgde, ville nok inntaket vist att på badevekta. Men badevekt finns ikkje her. Eg veg meg på den måten at presis klokka 12 går eg i låge sko over fonna framføre hytta . Går eg gjennom og kjem innatt med våte sokkar, må fjellsmøret setjast bort på ein trygg stad ei stund.
Nå er altså gjestene borte. Berre påskekaninene ligg att i krokane etter dei. Om kroppsvekta har auka, vil nok kaninene krevja sitt. Snart er kaninjakta igang. Det vert eit sabla kjør.
Published with Blogger-droid v1.6.8

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar